Βιογραφικό

 

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1981. Είμαι ψυχολόγος, απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου. Εκπαιδεύτηκα στο Λονδίνο πάνω στις Θεραπευτικές Ομάδες για Σεξουαλικές Μειονότητες (Therapeutic groups on Sexual Minorities). Επίσης, ολοκλήρωσα την Εκπαίδευση στην Θεραπεία Μετατραυματικού Στρες (Bodynamic PTSD Training), όπως και την βασική εκπαίδευση στην Σωματοδυναμική Ψυχοθεραπεία (Bodynamic Foundation Training). Εξειδικεύομαι στην Συμβουλευτική σε θέματα Σεξουαλικού προσανατολισμού και Ταυτότητας φύλου και η θεραπευτική μου προσέγγιση βασίζεται στην Ολιστική θεώρηση του Ανθρώπου ως Σώμα-Νους-Πνεύμα, κατά την οποία η ύπαρξη δυναμικής ισορροπίας ανάμεσα σε αυτούς τους παράγοντες επιτρέπει στο άτομο να ζει δημιουργικά και ελεύθερα, σύμφωνα με τις πεποιθήσεις και τις επιδιώξεις του. Στην πράξη, η προσέγγισή μου στη συμβουλευτική και την ψυχοθεραπεία είναι συνθετική κι ενσωματώνει στοιχεία από τις ανθρωπιστικές προσεγγίσεις, γνωσιακές-συμπεριφοριστικές τεχνικές και άλλα εργαλεία από διάφορες μεθόδους προσωπικής ανάπτυξης.

Έχω ξεκινήσει την ιδιωτική μου πρακτική από το 2009 και προσφέρω τις υπηρεσίες μου μέσα από ατομικές συνεδρίες, συμβουλευτική σχέσεων και ομάδες αυτογνωσίας. Επίσης, συντονίζω επιμορφώσεις επαγγελματιών ψυχικής υγείας σε θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου μέσω σεμιναρίων αλλά και εποπτείας.

Από το 2014 συνεργάζομαι με το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Colour Youth» στο πλαίσιο του προγράμματος «Πες το σ’εμάς» (https://www.colouryouth.gr/pes-to-se-emas/), παρέχοντας δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη σε άτομα που έχουν υποστεί ομο-/ αμφί-/ τρανσ- φοβική βία ή/και διακρίσεις.

Επίσης, από το 2016 συντονίζω την ομάδα «Υπερήφανοι Γονείς» (https://www.facebook.com/proudparentsgreece/), ομάδα γονέων με ΛΟΑΤ+ παιδιά, η οποία έχει ως στόχο την ενδυνάμωση και την επιμόρφωση των γονέων σε θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου.                                                                 

 

Για περισσότερες πληροφορίες:  gr.linkedin.com/in/eva-spinou-86ba8336