Θετική απόφαση σε αίτημα ασύλου με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό

Η σημερινή ημέρα είναι μια από τις πιο χαρούμενες στην ζωή μου! Μέσα από την συνεργασία μου με την Colour Youth και το έργο "Πες το σ'εμάς", έβαλα κι εγώ το λιθαράκι μου, έτσι ώστε μια νεαρή γυναίκα να νιώσει ότι υπάρχει ελπίδα και ότι μπορεί να ζήσει την ζωή της όπως η ίδια επιθυμεί, με ελευθερία και αξιοπρέπεια.
Ευχαριστώ θερμά την Colour Youth για την ευκαιρία που μου έδωσε να βιώσω αυτήν την εξαιρετικά διδακτική και πολύτιμη εμπειρία!

Ακολουθεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Colour Youth, το οποίο μπορείτε να βρείτε κι εδώ: colouryouth.gr/2017/03/10/thetiki-apofasi-se-etima-asilou-vasi-sexoualiko-prosanatolismo/

"Με το παρόν η Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων θα ήθελε να ενημερώσει για την θετική απόφαση που έλαβε η Υπηρεσία Ασύλου σε αίτημα διεθνούς προστασίας ασύλου με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό που κατέθεσε bisexual γυναίκα, με την υποστήριξη της Colour Youth.
Η υπόθεση αφορούσε σε γυναίκα που διέφυγε από το σπίτι της οικογένειάς της. Η συνέντευξη της στην Υπηρεσία Ασύλου έλαβε χώρα στις 17 Φεβρουαρίου. Παρούσα στην συνέντευξη, εκ μέρους της Colour Youth, ήταν η Εύα Σπίνου, ψυχολόγος και στέλεχος του Έργου «Πες Το Σ’ Εμάς» (www.pestosemas.gr). Την ημέρα της συνέντευξης κατατέθηκαν στην Υπηρεσία Ασύλου επιστημονικό πόρισμα από την κ. Σπίνου αλλά και επιστολή από το Σωματείο, τα οποία εξηγούσαν και υποστήριζαν το αίτημα.  Την προετοιμασία και την νομική υποστήριξη της υπόθεσης ανέλαβε η εθελόντρια της Colour Youth και δικηγόρος Δήμητρα Κουρματζή.
Η Colour Youth ήδη από το το 2015 έχει εκφράσει τις θέσεις της για ζητήματα LGBTQ προσφύγων, τις οποίες έχει συμπεριλάβει στην ατζέντα της. (Αναλυτικά η ατζέντα της Colour Youth εδώ: www.colouryouth.gr/agenda/).
Η οργάνωση είναι πρόθυμη να υποστηρίξει τα αιτήματα διεθνούς προστασίας ασύλου ατόμων που υφίστανται διώξεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή/και την ταυτότητα φύλου τους. Υπεύθυνη για ζητήματα προσφύγων και ασύλου της Colour Youth είναι η Άννη Παπάζογλου, η οποία είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση  asylum.aid@colouryouth.gr . Ευχαριστούμε θερμά την Δήμητρα Κουρματζή και την Εύα Σπίνου για την καθοριστική συμβολή τους στη θετική έκβαση της υπόθεσης".