Εισήγηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 είχα την τιμή και την χαρά να επιστρέψω στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, από όπου αποφοίτησα, αυτήν την φορά για να διδάξω, μετά από πρόσκληση του Καθηγητή Στέλιου Στυλιανίδη, τον οποίον ευχαριστώ θερμά.

Η εισήγησή μου με τίτλο «Τα στάδια του coming out και πώς επηρεάζουν την ψυχοθεραπευτική διαδικασία» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών του Τμήματος Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου και πιο συγκεκριμένα στο μάθημα επιλογής που πραγματοποιεί ο Καθ. Στέλιος Στυλιανίδης με θέμα «Ενδυνάμωση και συνηγορία στο χώρο της ψυχικής υγείας: Θεωρία, μεθοδολογία και καλές πρακτικές».

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και είχαν ενεργή συμμετοχή κάνοντας πολλές ερωτήσεις. Για άλλη μια φορά διαφάνηκε η μεγάλη ανάγκη που υπάρχει στο κομμάτι της εκπαίδευσης των αυριανών ψυχολόγων πάνω σε αυτά τα θέματα, έτσι ώστε να μην αναπαράγουν κακοποιητικά στερεότυπα και προκαταλήψεις και να μπορούν να στηρίξουν και να βοηθήσουν τα άτομα που θα αναζητούν τις υπηρεσίες τους με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο.

Μερικά στιγμιότυπα από την εισήγησή μου: