Ανήκεις στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα; Πες το σ’ εμάς

Αν ανήκεις στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και αντιμετωπίζεις πρόβλημα κοινωνικού εκφοβισμού, δυσκολία στο να διεκπεραιώσεις γραφειοκρατικές διαδικασίες ή δέχεσαι επιθέσεις λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού σου, το έργο «Πες το σ’εμάς» είναι ο σύμμαχός σου.

Το Έργο «Πες το σ’ εμάς» υλοποιείται από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση (σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας. Η Colour Youth είναι μέλος του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας και του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας.

Το έναυσμα δόθηκε από την διαπίστωση ότι υφίσταται έντονη ανάγκη για μια δωρεάν αλλά ταυτόχρονα ολοκληρωμένη, πολλαπλή και άρα ουσιαστική υποστήριξη των θυμάτων βίας ή διακρίσεων λόγω ταυτότητας φύλου, έκφρασης φύλου ή/και σεξουαλικού προσανατολισμού, σε μια περίοδο συνεχιζόμενης κοινωνικοοικονομικής κρίσης αλλά και σταδιακής αύξησης των καταγεγραμμένων περιστατικών βίας κατά ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων.

Το Έργο δεν απευθύνεται μόνο σε όσους ανθρώπους έχουν δεχτεί βία ή/και διάκριση λόγω της ταυτότητας/έκφρασης φύλου ή/και του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, αλλά και σε ανθρώπους που έχουν υπάρξει αυτόπτες μάρτυρες τέτοιων περιστατικών βίας ή/και διακρίσεων και επιθυμούν να τα αναφέρουν.

Οι επαφές με τους/τις ενδιαφερόμενους-ες είναι εμπιστευτικές και διασφαλίζεται πλήρως η ανωνυμία τους και απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας. Για όσους-ες ενδιαφερόμενους-ες κατοικούν εκτός Περιφέρειας Αττικής, υπάρχει δυνατότητα τηλεφωνικού ραντεβού ή επικοινωνίας μέσω εφαρμογών τηλεδιάσκεψης (π.χ. Skype)

Η Popaganda μίλησε με τρεις ανθρώπους που εργάζονται στο «Πες το σ’ εμάς», τον Θανάση Θεοφιλόπουλο, κοινωνιολόγο, υπ. διδάκτορα Τμήματος Κοινωνιολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, υπεύθυνο Έργου «Πες το σ’ εμάς», την Eύα Σπίνου, Ψυχολόγο του Έργου και τον Κωνσταντίνο Παντικίου, καταγραφέα περιστατικών βίας και διακρίσεων κατά ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: popaganda.gr/pes-to-s-emas/