Workshop: "Θέματα Σεξουαλικού Προσανατολισμού & Ταυτότητας Φύλου στην Θεραπεία"

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου και ώρες 11.00-18.00 θα συντονίσω το επιμορφωτικό workshop: "Θέματα Σεξουαλικού Προσανατολισμού & Ταυτότητας Φύλου στην Θεραπεία",  το οποίο απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, στον φιλόξενο χώρο της Colour Youth (Σαχτούρη 3, Αθήνα).

Το σεμινάριο έχει ως στόχο την επιμόρφωση των επαγγελματιών ψυχικής υγείας για τα θέματα που αντιμετωπίζουν και φέρνουν στην θεραπεία τα LGBT+ άτομα. Το πλαίσιο βασίζεται στις αρχές της LGBT+ Affirmative Therapy, όπου, με λίγα λόγια, υποστηρίζεται ότι στα LGBT+ άτομα δεν υπάρχει κάτι εγγενώς λανθασμένο, αλλά τα προβλήματα που μπορεί να παρουσιάζουν, οφείλονται σε μια ετεροσεξιστική και ομοφοβική/τρανσφοβική κοινωνία.

Η δομή του συγκεκριμένου σεμιναρίου περιέχει ένα θεωρητικό κομμάτι και αρκετές βιωματικές δραστηριότητες.

Θα διερευνήσουμε θέματα όπως:
• Στάδια Coming Out
• Εσωτερικευμένη Ομοφοβία/Τρανσφοβία
• Πώς να ανακαλύψουμε και να αποβάλουμε την δική μας ομοφοβία/ τρανσφοβία ως επαγγελματίες ψυχικής υγείας κ.ά.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Πληροφορίες - Εγγραφές:
6977839037 - evaspinou@gmail.com

Η εκδήλωση στο Facebook: www.facebook.com/events/297081137358117/

Το σεμινάριο έχει ως στόχο την επιμόρφωση των επαγγελματιών ψυχικής υγείας για τα θέματα που αντιμετωπίζουν και φέρνουν στην θεραπεία τα LGBT+ άτομα. Το πλαίσιο βασίζεται στις αρχές της LGBT+ Affirmative Therapy, όπου, με λίγα λόγια, υποστηρίζεται ότι στα LGBT+ άτομα δεν υπάρχει κάτι εγγενώς λανθασμένο, αλλά τα προβλήματα που μπορεί να παρουσιάζουν, οφείλονται σε μια ετεροσεξιστική και ομοφοβική/τρανσφοβική κοινωνία.
 
Η δομή του συγκεκριμένου σεμιναρίου περιέχει ένα θεωρητικό κομμάτι και αρκετές βιωματικές δραστηριότητες, καθώς ο τρόπος που δουλεύω είναι κυρίως βιωματικός.