ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ PATRAS PRIDE

Το 1ο LGBTQIA+ Pride της Πάτρας που πραγματοποιήθηκε στις 17-18 Ιουνίου 2016 είναι πλέον παρελθόν. Ήταν μεγάλη μου χαρά και τιμή που όχι μόνο παρευρέθηκα αλλά είχα την ευκαιρία να πραγματοποιήσω το βιωματικό workshop με τίτλο: "Coming Out στην επαρχία. Είναι εφικτό;". Το όριο των 25 ατόμων που είχαμε θέσει αρχικά, ξεπεράστηκε κατά πολύ. Θέλω να ευχαριστήσω τα άτομα που παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες (καύσωνας, ώρα διεξαγωγής 16.00-17.30) ήρθαν και συμμετείχαν ενεργά με πολλές ερωτήσεις και απορίες αλλά και με προσωπικές εμπειρίες.

Επίσης, χρωστώ ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οργανωτική επιτροπή του Patras Pride και ιδιαιτέρως στην Έρικα, για την άψογη συνεργασία και επικοινωνία μας, τόσο πριν, όσο και κατά την διάρκεια του Pride.

Η παρέλαση που ακολούθησε ήταν κυριολεκτικά πολύχρωμη - αφού μοιράστηκαν δεκάδες χρωματιστά μπαλόνια - με έντονο παλμό κι ενθουσιασμό. Δώσαμε ραντεβού για του χρόνου, στο 2ο LGBTQIA+ Pride της Πάτρας, το οποίο επιβάλλεται να γίνει θεσμός!

Υ.Γ. Θέματα όπως ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η ταυτότητα φύλου αποτελούν ταμπού και καλύπτονται από ένα πέπλο ντροπής, η οποία κλείνει τα στόματα και δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος τοξικής σιωπής-ενοχής-ντροπής. Ένας τρόπος για να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος είναι η ορατότητα, η έξοδος από την ντουλάπα και η δήλωση ότι "Υπάρχω" και είμαι εδώ ολόκληρος/η μπροστά σας. Νιώθω υπερήφανος/η που είμαι gay, λεσβία, bi, τρανς κλπ. σε μια κοινωνία που με θέλει να ντρέπομαι για αυτό που είμαι, που από την στιγμή που θα γεννηθώ με ταΐζει ομοφοβία, τρανσφοβία και σεξισμό και παρ'όλα'αυτά εγώ στέκομαι εδώ μπροστά σας Υπερήφανα. Αν μη τι άλλο, μόνο για αυτήν την (πολιτική) δήλωση τα Pride απανταχού γης (και ειδικά Ελλάδας) είναι αναγκαία και απαραίτητα.